Belföld

Fodor-Kóka: döntetlen

Szavazategyenlőség miatt nem született döntés az SZDSZ-frakció vezetőjének személyéről a párt országgyűlési képviselőcsoportjának hétfői ülésén - közölte Hankó Faragó Miklós, az ülés levezető elnöke.

Mivel a két jelölt, Fodor Gábor pártelnök és Kóka János korábbi frakcióvezető ugyanannyi szavazatot kapott, a képviselőcsoport később dönt a frakcióvezető személyéről – tette hozzá Hankó Faragó Miklós.

Győri Krisztina, a párt sajtófőnöke megerősítette azt a sajtóinformációt, hogy mindkét jelölt 9-9 voksot kapott, egy képviselő pedig érvénytelen szavazatot adott le.

A frakcióvezető személyéről hétfőn feltehetően már nem döntenek, Gusztos Péter frakcióvezető-helyettesi jelöléséről pedig egyáltalán nem is szavaztak. Az új frakcióvezető megválasztásáig továbbra is Kóka János irányítja a képviselőcsoport munkáját. Hogy mikorra tűzik ki az újabb szavazást, egyelőre nincs információ.

Szűkszavúak

Fodor Gábor a szavazás után azt mondta: a frakció majd minden bizonnyal meghozza a szükséges döntést. Kóka János közölte, hogy Hankó Faragó Miklós beszámolójához nincs mit hozzátennie.

Bőhm András képviselő a frakcióülésről távozóban közölte: az eredmény megfelel várakozásainak, és igyekeznek majd megegyezéssel megoldani a helyzetet. A politikus szerint egyébként a frakcióülés “nem volt feszült, tárgyszerű volt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik