Belföld

Mobilan dolgozhatsz a Pannonnál [X]

2009-ben a Pannon az ország egyik legmodernebb irodaházát adja át Törökbálinton, melyben olyan új munkastílust honosít meg, melyben az otthonról történő munkavégzés nem csupán elméleti lehetőség.

Mobilan dolgozhatsz a Pannonnál [X] 1

A távoli munkavégzés az utóbbi évek egyik legizgalmasabb kérdésévé vált a vállalatoknál.

Mindenki beszél róla, mindenki keresi a megoldást, nagyon kevesen képesek azonban rátalálni a megfelelő modellre.

2009 első negyedévében a Pannon az ország egyik legmodernebb irodaházát adja át Törökbálinton, ezzel párhuzamosan pedig olyan új munkastílust honosít meg, melyben a távolról történő munkavégzés nem csupán elméleti lehetőség.

A munkáról vallott hagyományos felfogás drámai átalakuláson megy át napjainkban. Az üzleti élet körforgása az informatikának és a telekommunikációnak köszönhetően egyetlen pillanatra sem áll meg, így jelentőségét veszti a munkaidő fogalma. A vállalatok elvárása is változik: ma már az számít jó munkaerőnek, aki gyorsan, kreatívan képes reagálni a szünet nélkül felbukkanó kihívásokra.

Hogyan lehetséges ilyen körülmények között fenntartani a munka és a magánélet kényes egyensúlyát?

„Egy cégnek sok mindent kell tennie ahhoz, hogy segítsen dolgozóinak az egyensúly megteremtésében. Ezek között az eszközök között az egyik legfontosabb, s egyben az egyik leghatékonyabb is a távoli munkavégzés lehet – mondta el Kőnig Róbert, a Pannon HR vezérigazgató-helyettese. – Magyarországon kevés cég vállalja az új munkastílus meghonosításával kapcsolatos költségeket (amelyek ráadásul biztosan megtérülnek), és még kevesebben képesek végrehajtani a teljes paradigmaváltást – mi azonban épp erre készülünk.”

2009-től a Pannonnál a távoli munkavégzésre alkalmas munkakörökben a kollégák laptopot és Pannon Internetet kapnak, melyek segítségével bárhonnan hozzáférnek a vállalati hálózathoz és a levelezéshez. A kényelemről a Pannon csaknem teljes mobil internet lefedettsége, a biztonságról pedig a legmodernebb technológiákra épülő új IT infrastruktúra gondoskodik.

Mobilan dolgozhatsz a Pannonnál [X] 2

Az egyik leggyakoribb érv a távolról történő munkavégzés ellen, hogy nem követhető a munkavégzés. A Pannon vállalati kultúrája azonban a partnerségre, az együttműködésre épül. „A mi vállalati kultúránkban elsősorban az elvégzett munka és a teljesítmény számít. Megbízunk a kollégáinkban, sőt, hisszük, hogy a távoli munkavégzés hozzájárulhat egy olyan kiegyensúlyozott életstílushoz, amely korábban ismeretlen kreatív energiákat szabadít fel” – mondta el Kőnig Róbert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik