Belföld

Segítség, a nyomtató eszi a pénzemet!!! [X]

Ön kiszámolta már, mennyi pénzt költ évente nyomtatásra? Ha még nem, akkor érdemes megtennie. Megdöbbentő összegek szerepelhetnek a lap alján. Molnár Tamással a Rufusz Computer Informatika Zrt. vállalati üzletágának vezetőjével beszélgettünk.

A nyomtatás nem tartozik már a trendi dolgok közé, nem vált ki izgalmat a felhasználók körében. Tartogat még kihívást ez a terület?

Segítség, a nyomtató eszi a pénzemet!!! [X] 1

Az alapvető technológiák már évtizedes múltra tekintenek vissza, de a gyártók még ma is előállnak izgalmas újításokkal.

A HP komoly piaci szereplőként olyan innovációs irányokat határoz meg, melyekre érdemes odafigyelni. Ilyenek a konszolidáció, „zöld” nyomtatás, színes trendek.

A nyomtatás az informatikai rendszer meghatározó része, mely befolyásolja a vállalat nyereségességet.

Egy közelmúltban készített felmérés szerint, a cégek árbevételük átlagosan 3%-át költik erre, ami óriási szám.

Lehet ezen spórolni, hiszen ez az alap infrastruktúra része?

Ésszerűsíteni lehet, sőt kell is; akár 20%-ot megtakaríthatunk néhány jó döntéssel. Például a Pay for Print szolgáltatás igénybe vételével csak a ténylegesen felhasznált tonerek után kell fizetnünk, és nem mellesleg leegyszerűsítjük a kellékanyag ellátást.
Fénymásolás helyett használhatunk send-to-mail-t: csak azt nyomtatjuk ki, amire szükségünk van, s a többit e-mailben küldjük tovább. Sok kis nyomtató helyett egyetlen hatékonyabbat üzemeltethetünk.
De sikeres projektjeink tapasztalata, hogy az optimalizálás ráirányítja a figyelmet a vállalati folyamatok tartalékaira is.

A nyomtatási stratégia kialakítása a belső informatika feladata?

Az első lépéseket a komoly anyagi indokok miatt a gazdasági vezetők teszik meg. A stratégia felépítésébe persze a vállalat minden területének vezetőjét be kell vonni. Kezdetektől érdemes külső szakértőt felkérnünk, hogy technológiai és gazdaságossági szempontból megalapozott döntések szülessenek.

Vannak új trendek, amit már most figyelembe vehetünk?

Ilyen szempont a színes nyomtatás. Ma megszokott, hogy az üzleti anyagok nagy része fekete-fehér, de könnyű felismerni, és felmérések bizonyítják, a színes dokumentumok sokkal hatékonyabbak. Egy űrlap kitöltése egyszerűbb, ha színekkel emelik ki a fontos részeket.

Hogyan érdemes nyomtatót választani?

Cégünk HP Gold Partner, így HP nyomtatókkal foglalkozunk. Egy különösen hatékony, olcsón fenntartható színes lézernyomtatón keresztül mutatnám be mindezt.
A HP 6040 MFP hálózatba köthető és központilag menedzselhető. Több funkciót ellát, ezáltal spórolhatunk: fénymásolónak, nyomtatónak, faxnak, és lapolvasónak egy eszközben a helye. Zöld szempontok alapján támogatja a kétoldalas nyomtatást, és választhatunk újrafelhasznált papírt.

Ez a típus A4-es, havi terhelhetősége eléri a 15000 oldalt, ideális egy kisebb vállalatnak is.

Ha valaki elhatározta, hogy megújítja nyomtatási infrastruktúráját, kihez fordulhat?

A Rufusz Computer képviselőjeként örömmel várok minden a témához kapcsolódó kérdést a molnar.tamas@rufusz.hu e-mailcímen, vagy a 209-4743-as telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik