Belföld

Már egész Európában körözik Farkas Pétert

Európai elfogatóparancsot adott ki hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) az olimpiai bajnok birkózó Farkas Péterrel szemben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Farkas Péter külföldön, Délkelet-Ázsiában bujkálhat a hatóságok elől.

Az MTI érdeklődésére a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága azt közölte: a PKKB a rendőrségtől kapott hivatalos információk alapján “az N. Pál és társai ellen kábítószerrel visszaélés büntette miatt folyamatban lévő ügyében F. Péterrel szemben európai elfogatóparancsot adott ki”.

A közlés szerint amennyiben a bíróság hivatalosan tudomást szerez arról, hogy Farkas Péter Európán kívül tartózkodik, “a szükséges lépéseket megteszi”.

A bíróság múlt héten hétfőn bocsátott ki elfogatóparancsot Farkas Péter olimpiai bajnok és testvére, Károly ellen, akik nem várták meg az ítélethirdetést az ellenük kábítószerrel visszaélés miatt indított perben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Farkas Péter öt év fegyházat kapott nem jogerősen bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt első fokon. Testvérét, Károlyt hét év fegyházra ítélték.

Farkas Péter a bíróságon (Galéria)

Farkas Péter a bíróságon (Galéria)

Az ítélethirdetés közben Farkas Károly rosszullétre hivatkozva szünetet kért, és a határozathirdetés folytatásakor már nem jött vissza a tárgyalóba. Órákkal később újabb szünetet tartott a bíróság, az után azonban már Farkas Péter sem jött vissza. Mindeközben a tárgyaló előtt rendőrök ültek, ám az ítélet elhangzásáig ők nem tehettek semmit, mert a Farkas testvérek szabadlábon védekeztek.

A történtek miatt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Ügyvédi Kamaránál és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál.

Farkas Károlyt az elfogatóparancs kiadása utáni napon, múlt héten kedden egy vecsési családi ház előtt fogták el, amint autójából kiszállt. A PKKB szerdán kézbesítette Farkas Károlynak az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot, majd az egyik Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

A szombati Népszava azt írta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sem zárja ki annak lehetőségét, hogy Farkas Péter külföldön, Délkelet-Ázsiában bujkálhat a hatóságok elől. A lap szerint az olimpiai bajnok állítólag előbb Bécsbe, majd hamis papírokkal a schwechati repülőtérről Thaiföldre szökött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik