Belföld

Navracsics nem hisz Gyurcsánynak

A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc az "őszödi lemez B oldalát" teszi fel, amikor "párás tekintettel" összefogást szorgalmaz, a miniszterelnök azonban nem tarthat igényt arra, hogy a Fidesz elhiggye egyetlen szavát - Navracsics Tibor erről a Fidesz országos választmányának szombati ülésén beszélt.

A fideszes politikus a választmányi ülés nyilvános részén az elmúlt egy hónapot értékelve azt mondta: két évvel és két hónappal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után úgy látják, összesen annyi történt, hogy az utóbbi egy hónapban, a “Beindultunk című számmal lejárt az őszödi lemez A oldala, és Gyurcsány Ferencék feltették a B oldalt”.

Mint mondta, ahogyan a régi bakelit kislemezeken az A oldalon volt mindig a sláger, a B-n pedig a melankolikusabb dallam, most is ezt látják, hiszen az elmúlt egy hónapban “enyhén melankolikus hangulatban Gyurcsány Ferenc időnként remegő szájszéllel, párás tekintettel a kamerákba néz, és elrebegi, hogy fogjunk össze”.

Ugyanakkor Navracsics Tibor szerint az az ember, aki 2004-ben még azt mondta, hogy le kell verni a jobboldalt, majd Orbán Viktornak azt ajánlotta, fogja be a száját, és még egy hónapja is a válság apostolainak nevezte a fideszes politikusokat, nem tarthat igényt arra, hogy elhiggyék egyetlen szavát is.

Navracsics Tibor szerint egy olyan válság megoldásában akar a miniszterelnök összefogást, amelyet ő maga okozott; és amelyről azt gondolta, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzbősége majd megoldja, és senki nem fog a kormány teljesítményével törődni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik