Belföld

Rablást talált ki a gyermek

Egy 13 éves fiú késes támadói után nyomoztak a salgótarjáni rendőrök, míg végül kiderült, hogy a fiú hazudott, és előbb a dolgozatírást, majd a szülői felelősségrevonást akarta megúszni a kitalált történettel; a húsz nyomozó hiábavaló munkájának értéke másfél millió forint volt.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a gyerek édesapjával együtt tett bejelentést csütörtökön a salgótarjáni kapitányságon arról, hogy három ismeretlen fiú késsel fenyegette meg, mondván, ha nem ad nekik pénzt, akkor megölik.

A főkapitányság bűnügyi készenléte és a salgótarjáni rendőrök húsz fővel kezdték meg az azonnali intézkedéseket, az egész városra kiterjedő kutatásba kezdtek. A fiú vallomása közben több ponton is megingott, majd hat óra adatgyűjtés, kutatás és nyomozás után a gyerek beismerte, hogy félrevezette a rendőrséget.

Kiderült, hogy aznap két dolgozatot kellett volna megírnia, ezért nem ment be az iskolába, a városban viszont édesapjával találkozott iskolaidőben, ezért találta ki a történetet.

A szóvivő elmondta: a salgótarjáni kapitányság hatóság félrevezetése bűncselekmény elkövetése miatt tesz feljelentést az illetékes nyomozó ügyészségnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik