Belföld

Gyurcsány beolvasott Ficónak

Az, ami Dunaszerdahelyen történt, magyar megítélés szerint elfogadhatatlan: szurkolók elfogadhatatlan, esetleg sértő politikai nézetei, véleményei nem jogosítják fel a rendőrséget nem igazolható, aránytalan és brutális intézkedésre - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A magyar miniszterelnök erről azután beszélt, hogy Varsóban a visegrádi országok tanácskozásán beszélt Robert Fico szlovák kormányfővel.

Gyurcsány Ferenc elmondta, azt kérte szlovák kollégájától, hogy határozottan és egyértelműen vizsgálják ki azt, ami a dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt, és erről tájékoztassák a magyar felet.

„Elmondtam, hogy amit látok az elmúlt hónapokban, lassan években, arról győz meg sokakat, és lassan magam sem tudok másra gondolni, mint hogy a nacionalizmus mára fertőzi a szlovák politikát, ezért kerülhet sor – szándékosan vagy szándéktalanul – ilyen eseményekre” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Fico azzal érvelt, hogy Magyarországon vannak szélsőséges megnyilvánulások, de a magyar kormány folyamatosan világossá teszi, hogy milyen a viszonya ezekhez. Ha szlovák zászlót égetnek Magyarországon, a kormány úgy gondolja, hogy meg kell szólalnia, és el kell ítélnie, eközben alig lehet hallani olyan empatikus, nyitott megnyilatkozást szlovák vezetőtől, mely elejét vehetné a gyanúnak, hogy itt magyarságukért ért bántalmazás embereket – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Elfogadhatatlan, hogy a szlovák kormányhoz közel álló erők, politikusok részéről folyamatosan sértések hangzanak el a magyar társadalom, magyar politikusok címére, és a szlovák kormány ezt legtöbbször szó nélkül hagyja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik