Belföld

Demonstrálnak a szurkolóverés miatt

Mintegy ötvenen demonstrálnak a budapesti szlovák nagykövetség előtt szombaton kora este - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A tüntetők a dunaszerdahelyi focimeccsen történtek ellen tiltakoznak, azt állítják, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt.

A nagykövetséget a rendőrség kordonnal vette elő és a Stefánia úton lezárására készül.

Kalyó László a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy a Stefánia út mindkét oldalát lezárják.

Az MTI tudósítója szerint a rendőrök igazoltatásokba kezdtek és azt is vizsgálják, hogy a jelenlevőknél van-e szúró-, vágó- vagy más, a közbiztonságra veszélyes eszköz.

Nem halt meg

A budapesti tüntetést megelőzően néhány internetes honlapon megjelent, hogy egy szurkoló belehalt a verésbe, de ezt a meccs helyszínén, Szlovákiában a stadion műsorközlője cáfolta.

A szlovákiai Dunaszerdahelyen többen megsérültek és több tucat szurkolót előállított a rendőrség szombaton, miután botránysorozat kísérte a helyi labdarúgó csapat és a végül négy góllal győző pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzését.

Rákészültek

A meccsre mindkét csapat hívei és a rendfenntartó erők is “rákészültek”. Internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók “segítik” majd. Magyarországról több klub – így a Ferencváros – drukkerei, összesen mintegy ezren próbáltak eljutni Dunaszerdahelyre. A hatóságok több mint ezer rendőrt vezényeltek ki, akiket biztonsági őrök is segítettek, s készültségbe helyezték a vasúti rendőrséget is.

Rendbontásokra már a mérkőzés előtt sor került, a rendőrség mindkét táborból több drukkert állított elő.

A mérkőzésen jelen volt Dusan Caplovic szlovák miniszterelnök-helyettes, aki előzőleg a szlovákiai magyar politikusok “minősíthetetlen viselkedését” jelölte meg a feszültség okaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik