Belföld

Nem állt be az Árpád híd

Lassú, de folyamatos a haladás Pestről Budára az Árpád hídon, ahol harminc kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek az autók a meghibásodott dilatációs szerkezet javítása idején - közölte Lorencz Pálma, a Fővinform ügyeletese.

Az észak-pesti régióban és a hídon kedden torlódás alakult ki, mert több jármű fennakadt azon a szerkezeten, amelyen a felújítás idején haladhat át a forgalom. Az Árpád hídon hétfő este kezdődtek meg a munkálatok: a Buda felé vezető hídpályán, a hajógyári-szigeti pillér felett kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket.

Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője kedden azt közölte, hogy a munkaterület lefedésére szolgáló 10-11 centiméteres szerkezeten több jármű nem tudott áthaladni. Az átlagos építésű gépjárműveknek ez nem okozott gondot, de a sportos futóművű gépkocsik fennakadtak a szerkezeten.

Nézze meg az Fn Tudósító (Bobek) képes beszámolóját a szerda reggeli állapotokról!

Nézze meg az FN Tudósító (Bobek) képes beszámolóját a szerda reggeli állapotokról!

A szakemberek a helyszíni szemle után döntöttek arról, hogy hideg aszfalttal meghosszabbítják a szerkezetre való fel- és lehajtás útját, így kedd dél óta a járművek fennakadás nélkül, a sebességkorlátozás figyelembevételével folyamatosan haladhatnak.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali vizsgálatot kezdeményezett annak kiderítésére, kit terhel a felelősség a híd felújításával kapcsolatban kialakult forgalmi dugó miatt. A vizsgálat a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztályára és az FKF Zrt.-re, a híd üzemeltetőjére is kiterjed. A cég helytáll a keletkezett károkért – közölte ugyancsak kedden a helyettes szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik