Belföld

Válasszon cége igényei szerint!

Vállalati nyomtatók és nyomtatási megoldások

Válasszon cége igényei szerint! 1

Hogyan válasszunk irodai nyomtatót vagy többfunkciós készüléket?

Az internetről és az adatlapokról szinte eláraszt a rengeteg műszaki paraméter és információ, amelyet vásárlás előtt figyelembe lehetne venni.

Mi az igazán lényeges, és mi a lényegtelen ebből az információs tengerből?
Univerzális válasz ugyan nem adható erre, de a tipikus irodai felhasználás szempontjából leglényegesebbeket szedtük össze ebben a katalógusban, felhasználási területenként csoportosítva.

Milyen funkciókra van szükség?

Csak nyomtatni szeretnék, vagy jó lenne a másolást, a beolvasást, esetleg a faxolást is helytakarékosan megoldani egyetlen eszközzel? Színesben vagy elég a fekete-fehérben? Felmérések igazolják, hogy az irodai papírfelhasználás döntő többsége nyomtatás, csökken a fénymásolt dokumentumok volumene, és egyre nagyobb teret hódítanak színes nyomatok. Egy mikrovállalkozásnál célszerű olyan eszközt választani, ami minden szükséges funkciót egyedül
képes ellátni, míg egy nagyobb iroda felszerelésekor már nem szükségszerű, hogy minden eszköz ilyen legyen. A több felhasználó által is használt készülék feltétlenül rendelkezzen beépített hálózati csatlakozóval az egyszerű és gyors megosztás miatt. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkcióval nem csupán professzionális dokumentumokat állíthat elő, de jelentősen csökkentheti a felhasznált papír mennyiségét is, így az esetleges ártöbblet hamar megtérül.

Milyen terhelésnek lesz az eszköz kitéve?

Ezt akár a felhasználók száma szerint, akár – ennél sokkal pontosabban – a várható havi nyomatszám alapján vesszük figyelembe, a nyomtató vagy a többfunkciós készülék hosszú távú gazdaságos üzemeltetését alapozzuk meg a körültekintő választással. Akár már 1-2 éves távlatban sem biztos, hogy az az eszköz a gazdaságos, amelyet olcsón vettünk. A magasabb kategóriás, és emiatt drágább eszközök üzemeltetése jelentősen alacsonyabb lehet a belépőszintű modellekénél, így a kezdeti komolyabb beruházás hamar megtérülhet. A várható havi nyomatszám készülékcsere esetén jól becsülhető akár az előző eszköz lapszámlálójának állásából, akár pedig a havonta felhasznált papírcsomagok számából.

Tintasugaras vagy lézernyomtató?

Évekkel ezelőtt még mindenki a lézernyomtatókat említette volna, ha feltesszük ezt a kérdést. Azonban az elmúlt évek fejlesztései során a tintasugaras nyomtatók utolérték, és egyes esetekben túl is szárnyalták a lézernyomtatókat sebesség, gazdaságosság és minőség terén egyaránt.

Még könnyebb a választás!


Válasszon cége igényei szerint! 1

A HP egy katalógusba foglalta össze mindazt, amit az irodai nyomtatókról tudni érdemes.
Az új HP irodai termékkatalógusban az összes HP irodai nyomtató megtalálható, így gyerekjáték kiválasztani azt, amelyik a különböző irodai igényeknek pont megfelel.

Legyen szó bármilyen nyomtatási, beolvasási, másolási vagy faxolási feladatról, a HP Officejet és Laserjet készülékek egészen biztosan optimális megoldást nyújtanak.
A HP irodai termékkatalógust keresse a www.hp.hu/katalogus címen!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik