Belföld

Leszakadt a lépcső alatta, meghalt

Életét vesztette a kórházban az az idős nő, aki súlyosan megsérült, amikor a VIII. kerületi Rökk Szilárd utca egyik bérházában a második emeletről leszakadt egy lépcsőfok - közölte Laczkó Tibor, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának ügyeletvezetője kedden este.

Orosz Zoltán, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság VIII. kerületi kirendeltségének vezetője elmondta: a kivitelező este 10 órára ígérte, hogy a lépcsőház aládúcolását befejezik, a lakók csak ezután költözhetnek vissza.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője közlése szerint a Rökk Szilárd utca 15. szám alatti háromemeletes bérháznak két lépcsőháza van, amelyek különállók, a baleset a hátsóban történt.

Takács Gábor alpolgármester korábbi tájékoztatása szerint a leszakadt lépcsőfok az alatta levő szinten további öt lépcsőfokot lökött ki a helyéről.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelem sajtóügyeletese ugyancsak korábban elmondta: egy kislányt karban kellett kihozni az épületből, rajta kívül szüleit, valamint egy idős férfit és egy idős nőt mentettek ki a tűzoltók. A hatodik személy a földszint egyik lakója volt, aki feltehetően a robajra ment oda a leszakadt lépcsőhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik