Belföld

Méltó ünnepet szeretne Szili és Nagy Imre unokája

Ünnepelni csak méltó módon szabad - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében Szili Katalin házelnök és Jánosi Katalin, Nagy Imre egykori miniszterelnök unokája a közelgő október 23-i ünnepségekkel kapcsolatban.

Kommünikéjükben hangsúlyozzák: október 23. az emlékezés napja, a rendszerváltás óta nemzeti ünnepünk, “amikor gyertyát gyújtunk az 1956-os forradalom mártírjai tiszteletére”.

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly Jánosi Katalin kezdeményezésére az Országgyűlés elnöke és alelnökei, valamint parlamenti pártok frakcióvezetői a Nagy Imre Emlékházban közösen tisztelegtek a mártír miniszterelnök előtt. Egyúttal megállapodtak abban is, hogy ezután minden évben az emlékházban kezdődjön el az október 23-i megemlékezés-sorozat – írják.

Az idei ünnepségekkel kapcsolatban kifejtik: szerda délután két órakor ismét gyertyagyújtás és ünnepi megemlékezés lesz, amelynek végén koszorút helyeznek el az Orsó utcai Nagy Imre Emlékház bejáratánál lévő emléktáblánál.

A közös tisztelgésen reményeink szerint részt vesznek a parlamenti pártok képviselői és az Országgyűlés alelnökei, nyitányaként az októberi ünnepségeknek, és egyben követendő példát mutatva a méltó ünneplésre. Mert ünnepelni csak méltó módon szabad – fűzte hozzá Szili Katalin és Jánosi Katalin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik