Belföld

Kigyulladt egy gabonatároló Borsodban

Kigyulladt egy gabonatároló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópetriben pénteken hajnalban, az oltáshoz több autóval vonultak a helyszínre a tűzoltók - mondta a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

A helyszínen tűzvizsgáló vizsgálja az eset körülményeit, de az oltómunkálatok még tartanak. Személyi sérülés az elsődleges adatok szerint nem történt – közölte.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője azt mondta: hajnali 3-kor érkezett az első tűzjelzés a Sajópetri külterületén található mezőgazdasági telephelyről, ahol jelenleg is ég a silóban tárolt körülbelül 50 tonnányi napraforgómag.

Oltják a gabonatárolót (Fotó: MTI)

Oltják a gabonatárolót (Fotó: MTI)

A tűzoltók két fecskendővel, egy emelőkosaras járművel kezdték el a 30 méter magas építmény oltását, de a vízhiány miatt több város vízszállítóit is riasztani kellett. Jelenleg több vízsugárral és egy vízágyúval hűtik a silót, és lyukakat vágva az oldalán a termény leeresztését végzik.

A teljes kárfelszámolás még több órát igényel. Az anyagi kár több tízmillió forint lehet az első feltételezések szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik