Belföld

Orbán is elmegy a nemzeti csúcsra

Orbán Viktor ott lesz a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezésére összehívott Nemzeti csúcson. A Fidesz elnöke szerint a kormány válságkezelő 12 pontja valójában egy "gigantikus megszorító csomag", és szerinte ez ellen kellene összefogni.

“Mindenki elmegy, aki meghívót kapott, én is kaptam” – mondta Orbán Viktor. A pártelnök szerint ritka alkalomról van szó, de Magyarországot komoly veszély fenyegeti, ez pedig nem a pénzügyi válság, hanem a “gigantikus megszorító csomag”, amit a kormány rakott össze.

Mint mondta, a kormány a lehető legrosszabb választ akarja adni a pénzügyi válságra, be akarja fagyasztani a béreket, és következésképpen a nyugdíjakat, valamint el akarja halasztani az adócsökkentést, ami nem erősíteni és védeni fogja az országot, hanem tovább fogja gyengíteni.

“A válságra adott kormányzati válasz komoly fenyegetés, ezt ki kell védeni. Összefogásra van szükség a kormány megszorító csomagja ellen” – fogalmazott a pártelnök, aki szerint a kormány csomagjával szemben ott van a Fidesz adócsökkentésre építő növekedési csomagja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik