Belföld

Almássy feltétele az MDF-nek

Almássy Kornél szerint az MDF-ben meg kellene ismételni a tisztújítást, ha ez megtörténne, és lenne teljes megújulás a párt belső életében, akkor megfontolná azt a lehetőséget, hogy visszatérjen az MDF parlamenti frakciójába. A politikus képtelenségnek tartja, hogy visszaadja listán szerzett parlamenti mandátumát.

“Az a véleményem, hogy az MDF-ben új tisztújításra lenne szükség, ami rendezi a mára kialakult helyzetet” – fogalmazott az országos választmány ülését követően a frakcióból nemrég kizárt politikus.

Ha lenne tisztújítás... (Fotó: MTI)

Ha lenne tisztújítás… (Fotó: MTI)

Hozzátette: ha az SZDSZ-ben néhány rossz mandátum miatt volt annyi becsület, hogy elrendeltek egy új tisztújítást, akkor ezt az MDF-ben is meg kellene tenni. Ez az MDF vezetésének bölcsességét bizonyítaná. A frakció megszűnésével kapcsolatban azt mondta: az elmúlt napokban senki nem kereste meg azzal, hogy akar-e a frakció tagja lenni.

Almássy Kornél: emlékeztetett: az MDF országos választmánya szombaton levette napirendjéről kizárását, amit – értékelése szerint – a párt vezetése a jelenlegi helyzetben “nem mert megkockáztatni”.

Hozzátette: “súlyosan” megdöbbentette a szombati választmányi ülésen, hogy az MDF szűk vezetése részéről “semmifajta fajta önkritika vagy semmifajta előremutató javaslat nem hangzott el azzal kapcsoltban, hogy egyfelől mi is történt az elmúlt hetekben, másfelől mi lehet a kivezető út”. Ugyanaz a vádaskodás folyt, mint korábban, s hasonlóan feszült hangulatú volt a válaszmányi ülés, mint ami jellemezte a pártot a korábbi hetekben – mondta.

Almássy Kornél közölte: a választmány ülésén arra a kérdésre, hogy az országos gyűlésen miért nem adták ki a mandátumot hat budapesti delegáltnak és az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) egy politikusának, nem kaptak választ.

Úgy vélte, sokat elmond a párton belüli helyzetről az is, hogy az országos választmány elnöki tisztére ismét egy jelölt volt. Hozzátette: volt, aki a jelen helyzetben nem vállalta a jelölést.
Dávid Ibolya kért meg arra a válaszmányi ülésen, hogy adjam vissza országgyűlési mandátumomat – mondta az ülést követően Almássy Kornél, majd közölte: ezt képtelenségnek tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik