Belföld

Kilépett fideszeseket nem tud igazolni az MDF

A két volt fideszes, jelenleg független képviselő egyike sem ül be az MDF-frakcióba. Tóth András azt mondta, megkeresték, de elutasította az ajánlatot, Lengyel Zoltánt pedig nem keresték az MDF-ből és nem is csatlakozna a megszűnés előtt álló képviselőcsoporthoz.

Kerestek, de nem ülök be – mondta Tóth András az MTI-nek, hozzátéve, hogy jól érzi magát függetlenként. Lengyel Zoltán is kijelentette: nem keresték meg, de ha megkeresnék sem ülne be az MDF frakciójába.

Vas János a Tisztelet Társasága felszólítására (ez a szervezet delegálta őt a frakcióba az MDF-fel 2006-ban kötött választási megállapodás alapján) pénteken lépett ki a demokrata fórum képviselőcsoportjából, amely így kilenc főre csökkent. A házszabály szerint ez a frakció megszűnését jelenti, amit képviselőcsoport vezetőjének három napon belül kell bejelentenie az Országgyűlés elnökének. Azt viszont semmi nem zárja ki, hogy ez idő alatt újabb képviselőt vegyenek fel a frakcióba, amelynek létszáma így ismét elérheti a tíz főt, és akkor mégsem szűnik meg.

Az MDF eredetileg 11 fős képviselőcsoporttal vágott neki a 2006-os parlamenti ciklusnak. Múlt hét hétfő 10 fősre csökkent az ellenzéki frakció létszáma, mert kizárt Almássy Kornél már független képviselőként dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik