Belföld

Vizsgálnák a luxusautós segélykérőket

Szociális segély helyett vagyonvizsgálatot kezdeményezne az adóhatóságnál a balassagyarmati önkormányzat azoknál a családoknál, amelyek nagy értékű luxusautókon érkeznek a hivatalba, hogy számon kérjék, miért nem kaptak támogatást - írja a Magyar Nemzet.

A Nógrád megyei város évente csaknem 70 millió forintot költ saját forrásból a szociális támogatásokra, emellett további 150-200 millió forint állami pénzt emészt fel a rászorulók segélyezése. Az önkormányzat becslései szerint a támogatottak 5-8 százaléka nem valódi rászoruló, őket kívánják kiszűrni a segélyezetti körből.

A támogatások odaítéléséről a törvényi előírásoknak megfelelően a családok hivatalos jövedelmi helyzete alapján döntenek, ám gyakran előfordul, hogy olyan, köztudottan jómódú emberek is támogatást kérnek, akik a jövedelemigazolásuk alapján minimálbért kapnak.

Medvácz Lajos polgármester szerint ilyen eseteknek nem lenne szabad előfordulniuk, és csak azért nem teszik közzé a “szegény gazdagok” listáját, mert ez személyiségi jogokat sértene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik