Belföld

Egyedülálló Városközpont épül Pesten!

Európa legnagyobb építészirodáját, a BDP-t bízta meg a CEU-Reality csoport, hogy elkészítse a Károlyi István Városközpont új mestertervét, amely Budapest kiemelt városrészfejlesztési projektjének további beépítését határozza meg.

A Váci út mentén elhelyezkedő Károlyi István Városközpont egy innovatív fejlesztés, amely a kategóriájában egyedülálló koncepció szerint várhatóan 2011-re készül el teljes egészében.

A többek között híres lisszaboni Vasco de Gama Centrum tervezésével és a hollandiai Armada fejlesztés terveivel ismertté vált BDP építésziroda magyarországi munkáját a hazai fiatal építészekből álló Stoa műhely segíti.

„Biztosak vagyunk abban, hogy együttműködésünk során sikerül megfelelnünk annak a kihívásokkal teli feladatnak, hogy Budapest első modern városközpont projektjét megvalósítsuk, amely lakói számára egyedülálló színvonalat és kényelmet, az irodai felhasználók számára pedig teljesen új stílusú munkakörnyezetet biztosít majd.” – mondta Járosi Tamás, a CEU-Reality alapítója és ügyvezető igazgatója.

Copyright Martine Hamilton Knight

Copyright Martine Hamilton Knight

A BDP képviseletében Brent Katzin, építészeti igazgató és Gergana Draganova, építész és várostervező Budapesten jártak, hogy bemutassák első terveiket a CEU-Reality vezetőinek.

Már a kezdeti terveken is jól látszik, hogy a fenntartható építészeti megoldásokat követve a fejlesztés áttörő és egyedülálló befektetést jelent Magyarországon, s ezt csak megerősíti a központhoz kapcsolódó, magas színvonalon kialakított parkosított közterület, amely a környezetbe illően nyújt kikapcsolódási lehetőséget a lakók számára.

„Lakóingatlanjaink tervezését nagyfokú kreativitás jellemzi. Tervezőirodánk erőssége a holisztikus szemléletmód, de emellett az is hozzájárul sikereinkhez, hogy terveink identitást kölcsönöznek a lakóövezeteknek; a közterületeket a lakóövezetekkel harmonizálva, mintegy azok kiterjesztéseként alakítjuk ki.” – mondta Draganova.

A Károlyi István Városközpont rendkívül kedvező elhelyezkedését a metro közelségének és a Budai-hegységre nyíló panorámájának köszönheti. A befektetők célja egy vibráló lakóközösség feltételeinek megteremtése, amelyhez a BDP több szakterületet átfogó tervezői csapata olyan tervet készített, amely a Városközpont aktív használatára ösztönzi az ott élőket.

“Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a BDP által készített koncepciók kereskedelmi életképességét, maximális értéket nyújtunk mind a lakó-, mind pedig a kiskereskedelmi és üzleti célokat szolgáló ingatlanok használói számára. A Stoa, mint helyi partner – egyben az idén lezárult nemzetközi tervpályázat győztese- felbecsülhetetlen értéket képvisel számunkra, hiszen ők birtokában vannak mindazon ismereteknek, amik a helyi szabályozásokra és korlátozásokra vonatkoznak, és amelyeket a tervezés során a csapatunknak mindenképp mérlegelnie kell.” – mondta Katzin.

Copyright Martine Hamilton Knight

Copyright Martine Hamilton Knight

A CEU-Reality megközelítőleg 1100 magas színvonalú lakást, összesen 40 ezer négyzetméter alapterületen elhelyezkedő iroda felületet és kiskereskedelmi egységeket alakít majd ki, amely magába foglalja Budapest egyik legnagyobb sportközpontját és egy új kulturális épületet is.

A 292 lakást tartalmazó első ütem munkálatai részben már lezáródtak, a lakások 95 százalékának értékesítése már le is zárult.

Összességében véve, a projekt 170 ezer négyzetméter beépített területet felölelő lakó, irodai, kiskereskedelmi és szabadidős tevékenységet szolgáló létesítmény, amely három ütemben kerül átadásra a következő három évben. A befektetés tervezett költsége hozzávetőlegesen 200 millió euró.

További információ:

Károlyi István Városközpont BDP
www.ceu-reality.com www.bdp.com
(06 1) 333 0000

Ajánlott videó

Olvasói sztorik