Belföld

Eger fellebbez a HospInvest engedélye ellen

Eger városa megfellebbezi azt a határozatot, amellyel a népegészségügyi szolgálat engedélyt adott a HospInvest Zrt.-nek az egri kórház működtetésére - jelentette be a kórházban működő érdekképviseletek ügyvédje.

Nagy Kálmán kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerint a személyi feltételek hiánya miatt csupán a kórház néhány osztálya működhetne a betegellátás veszélyeztetése nélkül. Mánya Kristóf, a “kórházvédők” szóvivője úgy véli, az a látszat, hogy politikai nyomásra bizonyos döntéshozók érdekcsoportok uszályába kerültek.

Nem biztos, hogy sztrájkolni fogunk, de meg fogjuk találni azt a megoldást, ami lehet, még a sztrájknál is ütősebb – közölte Hegyaljai Judit, az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének intézményi vezetője. A kórházban működő érdekképviseletek levélben szólították fel Sós Tamást, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnökét arra, hogy azonnal bontsa fel a HospInvesttel kötött szerződést. Emlékeztetnek arra a bírósági ítéletre, amely szerint a megye “törvénytelen módon” nyilvánította a pályázat győztesévé a HospInvestet.

A szocialista vezetésű megyei önkormányzat március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc kórházat. A vagyonkezelésre kiírt tenderen a HospInvest mellett a Debreceni Egyetem is pályázott, és ajánlatot nyújtott be az egri önkormányzat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Civil szervezetek és a kórházi érdekképviseletek is több alkalommal tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik