Belföld

Felfüggesztettet kapott a meleg pedofil fodrász

Kiskorú veszélyeztetése miatt nem jogerősen szerdán egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, hét évre pedig a szakmai oktatástól is eltiltotta a homoszexuális zaklatással vádolt zalaegerszegi férfifodrászt első fokon a Zalaegerszegi Városi Bíróság.

A büntetés letöltését a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette, mellékbüntetésként pedig 130 ezer forint megfizetésére kötelezték a vádlottat.

Tanítványait molesztálta

A fodrász ellen 2007 decemberében emelt vádat a megyei főügyészség. A vádirat szerint a férfi hónapokon át molesztálta tanítványait. Kiszolgáltatottságuk miatt a 16-17 éves középiskolás fiúk sokáig nem mertek minderről szólni, csak 2006 novemberében beszéltek az iskolában a történtekről.

A férfi a tárgyaláson és a vizsgálat során tagadta az ellene felhozott vádakat, de a tanúvallomások, szakértői vélemények és szembesítések alapján bizonyíthatóvá vált, 2005 nyarától egészen 2006 novemberéig rendszeresen molesztálta a nála gyakorlaton lévő három középiskolás tanulót.

Egyre messzebbre ment

A vádirat szerint a zalaegerszegi fodrász már kezdetben is naponta többször a fésűjével csapkodta a fiúk fenekét, combját és nemi szervét, illetve fogdosta őket ruhájukon keresztül. Később már reggelenként velük együtt ment az öltözőbe, ahol a nemi szervét mutogatta nekik, az ölükbe ült és simogatta őket.

Az igazságügyi pszichológus véleménye szerint a fodrász veszélyeztette a nála tanuló középiskolások erkölcsi fejlődését. A fiúknál szexuális labilitást, frusztrációt és traumát állapított meg, ami a homoszexuális zaklatás következményeiként alakulhatott ki.

A városi bíróság erkölcsi okok miatt a per ideje alatt zárt tárgyalást rendelt el és az ítélet indoklása is a nyilvánosság kizárásával történt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész pedig az ítélet szigorításáért nyújtott be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik