Belföld

Kellert és Laborcot is megfigyelhették

Több magas beosztású pénzügyminisztériumi tisztviselő, köztük Keller László államtitkár is célszemélyként szerepelt az UD Vagyonvédelmi Zrt. nevével fémjelzett megfigyelési ügyben - írja a Népszabadság.

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint eddig Dávid Ibolyáról, Bajnai Gordonról, Laborc Sándorról, az NBH főigazgatójáról, Keller Lászlóról és a Pénzügyminisztérium egy szakállamtitkáráról valószínűsíthető, hogy megfigyelés alá vonták, környezettanulmányt készítettek róla – olvasható a cikkben.

A lap informátorai szerint a cég emberei a “célszemélyeket” a nemzetbiztonsági ellenőrzéseknél megszokott alapossággal járták körül. Környezettanulmányt végeztek a lakó- és a munkahelyen, igyekeztek utánajárni az alanyok életvitelének, szexuális szokásainak, gazdasági kapcsolatainak, sokszor bankszámlájának, híváslistáinak is – sőt, akár a kémfilmekben, sokszor még a háztartási szemetet is átvizsgálták. Az adónyomozókhoz hasonlóan azt sem tévesztették szem elől, hogy az illető életmódja és jövedelmi viszonyai között nincs-e feltűnő ellentmondás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik