Belföld

Kiszámíthatóság a kiszámíthatatlan energiapiacon (X)

A villamos energia árának gyakori változása különösen érzékenyen érinti a vállalkozásokat, hiszen hónapokra vagy akár évekre előre meg kell tervezniük energiaköltségeiket.
Az energiapiac kihívásairól és az MVM Partner vállalkozások számára kidolgozott ajánlati csomagjáról kérdeztük Lehőcz Balázs Gábort, az MVM Partner igazgatóságának elnökét

Kiszámíthatóság a kiszámíthatatlan energiapiacon (X) 1

Az MVM Partner a magyar villamos energia piacnyitás kezdete, 2003. január 1. óta folytat aktív kereskedelmi tevékenységet.

Pontosan mit jelent ez?

LBG: Az MVM Partner a hazai tulajdonú MVM Csoport egyik legdinamikusabban fejlődő leányvállalata. Az elmúlt több mint öt év alatt meghatározó szerepet értünk el a hazai fogyasztói és nagykereskedelmi piacon egyaránt. A fogyasztói piac tekintetében vevőink jellemzően az ipari termelői illetve a kereskedelmi szektor nagyfogyasztói közül kerülnek ki.

Valójában mit jelent a villamosenergia-piac liberalizációja, hogyan lehetne összefoglalni ennek lényegét?

LBG: A piacnyitás célja, hogy létrehozza az árampiaci versenyt, amely által a fogyasztók az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásban részesülhetnek.

Magyarországon 2008. január 1-től már minden fogyasztó szabadon megválaszthatja a számára legkedvezőbb szolgáltatót, illetve ahogy mi mondjuk, kereskedőt, de korlátozott körben igénybe vehető a korábbi közüzemi ellátást felváltó ún. egyetemes szolgáltatás is. A közintézmények és az összes telephelyre 3 x 63 Amperigényt meg nem haladó fogyasztók tartozhatnak ide.


Kiszámíthatóság a kiszámíthatatlan energiapiacon (X) 2

A korábbi szolgáltatók kettéváltak ún. elosztói engedélyesre és áramkereskedőre. Az elosztói engedélyes a hálózat üzemeltetését végzi, míg az áramkereskedő a vállalkozások működéséhez szükséges villamosenergia mennyiséget biztosítja. A fogyasztók szabadon megválaszthatják melyik kereskedővel, milyen feltételekkel szerződnek.

Kinek érdemes megvizsgálnia a szabad szolgáltató váltás lehetőségét?

LBG: Minden 3 x 63 Amper fölötti teljesítményigényű fogyasztónak. Mi a piacnyitás kezdete óta megszerzett kereskedelmi tapasztalatainkra alapozva 2008 szeptemberétől már nemcsak a nagyfogyasztóknak, hanem a kisebb üzleti vállalkozásoknak is elérhetővé tesszük versenyképes és költséghatékony termékeinket, szolgáltatásainkat.

Mostanában az egyre hektikusabban változó energiaárak komoly kockázatot jelentenek a vállalkozásoknak. Van Önöknek erre megfelelő válaszuk?

LBG: Amit a vállalkozásoknak igazi előnyként nyújtani tudunk, az a kiszámíthatóság az üzleti tervezésben. Termékeinkkel átvállaljuk a fogyasztóktól a kiszámíthatatlan, hektikus piac jelentette kockázat jelentős részét. Hazai tulajdonú kereskedőként piaci ismeretünk és stabil hátterünk lehetővé teszi, hogy hosszabb távú szerződéseket is köthessünk fogyasztóinkkal. Több, különböző futamidejű terméket kínálunk partnereinknek: akár 18 hónapra is le lehet szerződni velünk, mi fix árat adunk. Ez a vállalkozásoknak komoly előnyt jelent, hiszen képesek hosszabb távra is kiszámíthatóan és költséghatékonyan megtervezni áramköltségeiket.



Hogyan lehet az MVM Partnertől ajánlatot kérni?

LBG: Internetes oldalunkon található ajánlatkérő adatlap kitöltésével::
www.mvmpartner.hu/vallalkozasok

Megtisztelő érdeklődésüket előre is köszönjük!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik