Belföld

A betörő telefonján hívták a rendőrséget

Keddre virradó éjszaka Nyírcsászáriban egy középkorú nő arra ébredt, hogy valaki lehúzza róla a takarót. A halálra rémült hölgy felült, majd néma csendben várt, saját érzése szerint csaknem fél órát, miközben a tettes az ágya mellett feküdt. A betörő végül a saját telefonját ajánlotta, hogy azon hívják fel a rendőrséget.

A nyírbátori hölgy akkor eredt a tettes után, amikor az kikúszott a szobából, de neszezése a többi helyiségből tovább hallatszott. A nő elkapta a spájzablakon éppen kifelé mászó alak ruháját, és segítségért kiáltott. A fiatalember kérte, hogy hagyja abba a kiabálást, inkább odaadja saját telefonját, azon hívják a rendőrséget. Közben két szomszéd is átjött, és a rendőrök érkezéséig ott tartották az ellenállást továbbra sem tanúsító személyt.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság eljárása során kiderült, hogy az ugyanabban az utcában lakó 20 éves férfi késével az egyik ablak szúnyoghálóját kivágva jutott be a házba. DVD-lejátszót, mobiltelefonokat és egyéb műszaki cikkeket tulajdonított el, amiket átvitt saját lakására. Ezután visszament, hogy mást is lopjon. Az ekkor eltett tárgyakat (mobiltelefont, ékszereket, pénzt, CD-lejátszót és rózsafüzért) megtalálták nála, az előző körben eltulajdonított értékeket a lakásából foglalták le.

A tetten ért fiatalember nem is tagadta a lopást. Azt mondta, a sértett ágyában is értékek után kutatott volna, amikor véletlenül hozzáért a nő lábához. Hallotta, amint megmozdul a hölgy, de azt hitte, nem ébredt fel teljesen. Lefeküdt az ágy mellé, és csak akkor kúszott ki, amikor úgy gondolta, hogy a nő már visszaaludt. Amikor a hölgy elkapta, nem is próbált menekülni, mert tudta, hogy úgyis lebukott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik