Belföld

A tűzoltókocsiban szült meg egy nő Szentendrén

A szentendrei tűzoltóság elsősegélynyújtó autójában szült egy nő vasárnap. Miután kijönnek a kórházból, az újszülött kisfiú egy tűzoltó igazolványt kap.

Az egyik tűzoltó, miután a szolgálatból hazatért, segítséget kért ahhoz, hogy a szomszédjában vajúdó nőt lehozzák az emeletről, amíg az Országos Mentőszolgálat gépkocsija a helyszínre ér. Az asszony a férje segítségével közben mégis lejött az emeletről, de mire a földszintre ért, lényegében megindult a szülés – mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A nő a tűzoltóság elsősegélynyújtó autójában nagyon rövid idő alatt meg is szülte kisfiát. A szülést a közben a helyszínre érkezett mentősök is segítették. Mint hangsúlyozta: a tűzoltóság elsősegélynyújtó autója nem mentő, nem szállít, és nem is szállíthat beteget.

Dobson Tibor az MTI-nek elmondta: a szentendrei tűzoltók a szülőknek azt javasolták, hogy a gyermek második keresztneve Flórián legyen, és miután kijönnek a kórházból, a kisfiú kap tőlük egy tűzoltó igazolványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik