Belföld

Cselekvési tervvel készül a Fidesz?

A Fidesz is készül parlamenti "cselekvési tervvel", az ellenzéki párt őszi szezonnyitó elképzelése vélhetően a szakértői kormány-bizalmatlansági indítvány témakörében fog forogni, vagy ahhoz közel álló lesz - mondta el az egyik vezető fideszes politikus a Népszabadságnak.

A lap szombati számában megjelent írás szerint az mások szerint is evidens, hogy a jelenlegi helyzetben a Fidesznek is kell szolgálnia “valamilyen progresszív” válasszal. Az már kiderült, hogy a szakértői kormány felállítása csak úgy lehet opció a Fidesz számára, ha előre hozott választásokat előkészítő kabinetről van szó. Az Országgyűlés feloszlatása is “kedves lenne a Fidesznek”, ez viszont az SZDSZ nélkül nem megy.

Fodor Gábor pedig az MDF elnökválasztó országos gyűlése előtt (amely szeptember 27-én lesz) nem szeretne részt venni a Dávid Ibolya által kezdeményezett ellenzéki csúcstalálkozón – ami a hírek szerint jövő kedden vagy szerdán lenne.
Ami a konstruktív bizalmatlansági indítványra vonatkozó szándékokat illeti: ennek megfontolását Tölgyessy Péter is felvetette. A fideszesek szerint viszont egy ilyen kísérlet visszafelé is elsülhet, ha ugyanis nem lenne meg a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett a parlamenti többség, az Gyurcsány Ferencet erősítené – olvasható a napilapban.

Fideszesek szerint az sem zárható ki, hogy Orbán Viktor vagy Navracsics Tibor frakcióvezető közül valamelyik már a hétvégi polgári pikniken, Kötcsén bejelentést tesz “a hogyan továbbra vonatkozóan”. Ennek az esélyét némileg csökkentheti, hogy a Fidesz elnöke Amerikából érkezve gyakorlatilag egyenesen a Ferihegyi repülőtérről utazik Kötcsére – ismerteti a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik