Belföld

A Fidesz szerint indokolatlan a Demokratikus Charta

A Fidesz azt kéri a kormánytól és az MSZP-től, hogy a Magyar Demokratikus Charta megalakulása érdekében ne áldozza fel azoknak az embereknek a biztonságát, akik a csendes többséghez tartoznak - mondta Lázár János, az ellenzéki párt parlamenti képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, az elmúlt hetekben “a kisebbségi kormány vergődése kapcsán ismét előkerült a hisztéria és a politikai balhé”, amelynek “gerjesztése” mögött a Fidesz szerint befolyásos kormányzati tisztségviselők és vezetők állnak.

Lázár János megjegyezte: ahelyett, hogy a kormány megoldaná a súlyos gazdasági és szociális válságot, a Magyar Demokratikus Charta gyűlését szervezik meg, annak ellenére, hogy a kezdeményezés indokát az elmúlt két hónapban “fenyegetés, robbantás és egyéb merényletek kapcsán sem sikerült előállítani”.

A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez, és a charta gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.

Ajánlott videó