Belföld

Megtalálták Szerbiában Fenyő gyilkosát?

Majdnem száz százalékig azonosak a Szerbiából nemrég megkapott DNS-minták az 1998-ban történt Fenyő-gyilkosság helyszínén rögzített anyagmaradványokkal - írta kedden a Stop.hu. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem kommentálja az értesülést.

A Stop.hu szerint az a két albán férfi követhette el a bérgyilkosságot, aki jelenleg is börtönben van Szerbiában – igaz, azt nem tudni, valóban azok ölték-e meg Fenyő Jánost, akiknek a hajszálait, tenyérnyomatait és DNS-mintáit megtalálták a gyilkosság helyszínétől nem messze.

A mostani feltételezett elkövetőkről a rendőrök a Stop.hu információi szerint már 2000-ben tudtak, de nem sikerült kézre keríteni őket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kedd déli, a rendőrségi honlapon megjelentetett közleményében annyit közölt, hogy a „Fenyő János halálával kapcsolatosan (…) megjelent információkat, valamint találgatásokat” nem kommentálja; „a nyomozás érdekében egyelőre az iroda nem nyilatkozik”.

Fenyő Jánost 1998. február 11-én Budapesten, a Margit utcában lőtték le, amikor a médiatulajdonos autójával megállt a közlekedési lámpánál. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2002. február 5-én szüntette meg a nyomozást az ügyben. A döntést akkor azzal indokolták, hogy nem kerültek napvilágra olyan adatok, amelyek a gyilkosság felbujtójához vagy végrehajtójához vezettek volna. 2004 októberében azonban ismét elrendelték a nyomozást Fenyő János meggyilkolásának ügyében, mivel a rendőrség olyan új adatok birtokába jutott, amelyek elvezethetnek a megoldáshoz – közölték akkor.

Korábban a rendőrség az albán Acifi Nijazit és két társát gyanúsította a gyilkosság elkövetésével, Acif Nijazi azonban önként jött Magyarországra, hogy tisztázza magát. A férfit 1998. október 9-én szabadlábra helyezték, mivel a vizsgálatok azt igazolták, hogy nem volt a merénylet helyszínén a gyilkosság idején.

Ajánlott videó