Belföld

Újdonság a múlt századból! (X)

Egy kiváló tokaji borokból készülő különlegességgel gazdagodott az italok világa. Azok fogják igazán értékelni, akik számára a hagyomány és a modernség összeillő fogalmak.

Zwack Maximilian Tokaji Különlegesség
Újdonság a múlt századból!


Különleges történet

Újdonság a múlt századból! (X) 1

Lehet valami egyszerre régi és újdonság? Erre a kérdésre a Zwack Maximilian Tokaji Különlegesség ad frappáns választ. A múlt századi hagyományokat felidéző, kizárólag minőségi tokaji borok párlatából készült Tokaji Különlegesség egyedi hársvirágos illata és íze új, páratlan élményt nyújt kóstolójának napjainkban is. Bár a Zwack névről általában az Unicum jut mindenki eszébe, a Zwack családnak volt egy kevésbé ismert, de nem kevésbé tehetséges tagja, akit Maximiliannak hívtak.

A családi hagyományokat követve szeszesitalok készítésével foglalkozott, de a bortermelés és -kereskedelem iránt is élénken érdeklődött. A múlt század elején zseniálisan érzett rá a kor hangulatára, és kifejlesztett egy rendkívüli italt, amely a mondén 1910-es években a kávéházak és klubok virágkorában gyorsan divatossá vált. Receptjét 1912-ben jegyezték be, és nagy népszerűségének köszönhetően a II. világháborúig forgalmazták. A tradíció méltó folytatásaként most újra elkészült a Tokaji Különlegesség, amely a nagyrabecsült előd tiszteletére a Zwack Maximilian nevet kapta.

Különleges gyártás

Mint minden legendás italnak, a Zwack Maximilian Tokaji Különlegességnek is lelke van, amelyet a világhírű Hegyalja legjellemzőbb fajtájából, a furmintból készülő borpárlat alkot. A párlat kizárólag minőségi tokaji borok felhasználásával készül, amelyek az italnak karakteres, ugyanakkor könnyen fogyasztható, enyhén édeskés ízvilágot garantálnak.

De ezzel még nem fejeztük be a Különlegesség különlegességeinek felsorolását: a magas minőségű tokaji borokból elkészített italspecialitást hársvirágesszencia gazdagítja, amely friss, virágos ízének és illatának fő alkotóeleme. A tölgyfahordós érlelést követően hársvirágágyon szűrik át, hogy a selymes íz még teljesebb legyen. Ezután az italt kézzel palackozzák a Zwack Manufaktúrában. Külön erre a célra tervezett egyedi üveg, címke és kupak teszi teljessé az összhangot.

Különleges fogyasztás

A fogyasztás módja a múlt század óta nem sokat változott. Alkalomhoz illően és ízlés szerint szobahőmérsékleten tisztán vagy jégre töltve, frissítőként pedig szódával ajánljuk. A világhírű tokaji borok párlatából készült Zwack Maximilian Tokaji Különlegesség a legjobb értelemben vett magyar tradíciók, az évtizedek alatt felhalmozott szaktudás és értékek ötvözete, amelyek sosem mennek ki a divatból.

Hagyomány és modernség különleges találkozása


Újdonság a múlt századból! (X) 1

A Zwack Maximilian Tokaji Különlegesség olyan, mint egy időutazásból idetévedt nagybácsi, aki a mai körülmények között is egyből feltalálja magát, és mindenkit elbűvöl a stílusával. Minden ízében őrzi a hagyományokat, sugározza egy nyugodtabb kor hangulatát, mégis minden ízében modern, igazi 21. századi ital. Múltja van, mégis újdonság, ez a kettősség teszi tökéletesen egyedivé. Azok számára ajánljuk, akiknek a hagyomány értéket jelent, és akik ezt az értéket szívesen felfedezik egy pohár nemes italban akár most, akár a jövőben bármikor.


További információ: www.zwackmaximilian.hu

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.