Belföld

Jelenleg nincs büntetőeljárás a fojtogató ózdi álrendező ellen

Jelenleg nem folytat büntetőeljárást a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki színitanodába keres növendékeket, s a jelentkezők rátermettségét fojtogatós helyzetgyakorlatokban méri fel és webkamerán figyeli - közölte a rendőrség.

A rendőrség ugyanakkor alaposan megvizsgálja azokat a részleteket, amelyek a magát D. Attilának nevező férfi és a tanodába jelentkezők kapcsolatfelvételéről tudomására jutottak – mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes hozzátette: amennyiben olyan cselekményt észlelnek, amely indokolja a büntetőeljárás elindítását, a rendőrség megteszi a szükséges lépéseket.

A férfi több székesfehérvári fiatallal felvette már a kapcsolatot. A rendőrség éppen ezért a neten ismerkedéssel kapcsolatos óvatosságra int; a hatóságnak az álrendező nevéhez köthető székesfehérvári színésztanoda indításáról nincs tudomása –
hangsúlyozta a rendőrségi szóvivő.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a férfi korábban már végzett hasonló helyzetgyakorlatokat fiatal amatőr színészekkel, s egy ózdi, tragédiába fordult szituációs játék miatt el is ítélték.

Az MTI értesülése szerint a D. Attilaként bemutatkozó férfi azonos azzal a Liebe Attilával, aki a hetvenes évek végén Ózdon arról híresült el, hogy magát színházi rendezőnek kiadva, – jelenetek elpróbálásának ürügyén – megfojtott egy fiatal lányt, amiért akkor tíz év szabadságvesztés büntetést kapott.

Az 1990-es években egy túl valósághűre sikerült fojtogatós jelenet következményeként emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást ellene, de a büntetőeljárás során mind első, mind másodfokon felmentették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik