Belföld

Három eltűnt kenust keresnek a Dráván

Szombaton hajnalban találtak meg a Dráván három kenust, akik még pénteken este maradtak le csoportjuktól, keresésükre pedig horvát és magyar rendőrök indultak el még az éjszaka folyamán.

A horvát Hina hírügynökség beszámolója szerint éjfél után a kaproncai (Koprivnica) megyei ügyeleten kértek segítséget a magyar hatóságok, mert kutatásuk addig eredménytelen volt a három ember után. A horvát határrendészek, a gyurgyeváci (Durdevac) rendőrök és helybéliek is keresni kezdték az eltűnteket, de a sötétség mellett a köd is nehezítette a munkájukat.

Végül hajnalban Ferdinandovac közelében az egyik drávai szigeten egészségesen megtalálták először az egyik, utána pedig a közelben lévő szigeten a másik két embert is. A horvátok ezután átadták mindhármukat a magyar hatóságoknak – közölte a horvát hírügynökség.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese közölte, hogy a bolhói határrendészeti kirendeltségről kértek segítséget még pénteken éjszaka, mert egy csoporttól lemaradva eltűnt a három kenus. A csapat tagjai csak Vízváron, kikötésük után vették észre, hogy társaik lemaradhattak, ezért értesítették a rendőröket.

A rendőrségi ügyeletes hozzátette: bár a két ország rendőrei párhuzamosan folytatták a kutatást, a horvát híradással ellentétben, nem a horvát hatóságok találták meg az evezősöket, hanem a magyar rendőrök egy hajóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik