Belföld

Elfogták a fekete ruhás kődobálókat

Elfogták azokat a garázdákat, akik kedden késő este kövekkel dobálták meg egy székesfehérvári lakóház ablakait, s életveszélyesen megsebesítettek egy kislányt; a hat fiatal őrizetben van - közölte a rendőrség.

A térfigyelő kamerák adatai alapján megállapították, hogy a garázdaságban tizenegyen, de tevőlegesen csak hatan vettek részt. Közülük négyet, köztük két fiatalkorút már szerdán elfogtak, két másikat pedig azonosítottak, s adataik alapján szerdán, illetve csütörtökön őket is elfogták – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a férfiakat őrizetbe helyezték, s a rendőrség előterjesztést tesz az előzetes letartóztatásukra.

A fekete ruhás, kopaszra nyírt fiatalok kövekkel dobálták egy többlakásos lakóház utcafront felöli ablakait. A berepülő kövek közül egy homlokon találta a földszinti lakásban számítógépező, 12 éves kislányt. A gyerek súlyos fejsérülést szenvedett, eszméletét vesztette.

Hozzátartozói a Fejér Megyei Szent György Kórházba vitték, ahol az éjszaka megoperálták. Már túl van az életveszélyen, de állapota a műtétet követően is súlyos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik