Belföld

Emberrablás Tolna megyében

Emberrablás gyanúja miatt folytat eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A három gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Egy tolnai férfi 900 ezer forinttal tartozott büntetett előéletű szigetszentmiklósi ismerősének. Mivel nem tudott fizetni, ismerőse két „segédjével” augusztus 6-án erőszakkal a paksi Duna-partra vitte, ott megásatták vele a sírját, amelybe a férfinak bele kellett feküdnie, miközben késsel fenyegették.

A férfit azzal a feltétellel engedték szabadon, hogy kötelezvényt ír 5 millió 460 ezer forintos tartozásáról. A nyakig sáros sértettre a paksi járőrök találtak rá.

A rendőrök még aznap éjjel elkezdték keresni a tetteseket. Mivel a legfőbb gyanúsítottnak nincs lakcíme, csak másnap fogták el, tartózkodási helyén a bűntettel kapcsolatosan több bizonyítékot is találtak. A kihallgatás első fázisában a gyanúsított nem tett vallomást, két társa nevét sem árulta el. Miután előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, együttműködővé vált. A rendőrök közben kézre kerítették két segítőjét, akik azóta szintén előzetes letartóztatásban vannak. Az elkövetőket akár nyolc év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik