Belföld

Csőtörés a Madách térnél

Csőtörés következtében a kiáramló víz felnyomta az útburkolatot a Károly körúton, a Madách térnél csütörtök reggel. Jelenleg egy sávon halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Nagy mennyiségű víz került a talajba, illetve a felszínre. Az érintett szakaszon több vízvezeték van, ezek közül az első információk szerint egy 150 milliméter átmérőjű sérült meg.

Az érintett vezetékszakaszt lezárták, és megkezdték a sérült vezeték feltárását, csak azt követően tudják megmondani a szakemberek, hogy pontosan mi történt – közölte Lévai Zsuzsa, MTI-t a Fővárosi Vízművek Zrt. szóvivője. Az ivóvízellátás érdekében úgynevezett szükségkutat létesítettek, de mint utóbb kiderült, a csőtörés nem okoz vízhiányt.

Egy 150 milliméter átmérőjű sérült meg (fotó: MTI)

Egy 150 milliméter átmérőjű vízvezeték sérült meg (fotó: MTI)

Jelenleg egy sávon halad a forgalom az érintett útszakaszon, de a feltáráshoz keresztben kell megbontani a burkolatot, ezért várhatóan teljes szélességében le kell zárni a Károly körútnak ezt a részét. Az Astoriától már nincs forgalomkorlátozás a Múzeum körút felé és ugyancsak nincs korlátozás a Károly körúton a másik irányban.

Az előzetes információk szerint a korlátozást 13 óráig tartják fenn, de a vízművekkel egyeztetnek arról, meddig van erre szükség. A csőtörés miatt a buszok a villamospályán közlekednek, ez a 9-es buszt, továbbá a 149-es és a 249-es villamospótló buszokat érinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik