Belföld

Autó ütközött vonattal: 5 halott

Öt ember meghalt abban a személyautóban, amely vonattal ütközött össze Gyöngyösnél csütörtök délután - közölte a MÁV szóvivője.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta: a gépkocsi, amelyben öt ember utazott, olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant.A személyautóban utazó öt ember közül négy a helyszínen életét vesztette, egy embert életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba szállítottak, később ő is meghalt..

Áll a forgalom

A MÁV szóvivője közölte, Vámosgyörk és Gyöngyös között a vasúti forgalom áll, az utasokat pótló buszok szállítják a helyszínelés és a műszaki mentés idejéig, amely akár este 10 óráig is eltarthat. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, négyen beszorultak az összeroncsolódott autóba, holttestüket tűzoltók emelték ki.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset egyetlen túlélője életveszélyes koponyasérülést szenvedett, őt mentőhelikopterrel Miskolcra szállították, ám nem tudták életét megmenteni.

Földútról hajtottak a sínekre

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a mozdonyból és két személykocsiból álló szerelvény több száz méteren át maga előtt tolta a személyautót, amely egy földútról hajtott a sínekre, amikor éppen jött a vonat. A sínek mellett az autó fém- és üvegdarabjai szétszóródtak, a jármű teljesen összeroncsolódott.

Az összeroncsolódott autóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott, családtagok voltak.
A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány és a megyei cigány önkormányzat vezetése is, mivel az áldozatok romák voltak. Tucatnyi rendőr próbálja visszatartani a rokonokat baleset helyszínétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik