Belföld

Öt eszméletlen fiatal egy keceli diszkóban

Öt eszméletlen fiatalra találtak a Bács-Kiskun megyei Kecelen, egy diszkóban szombaton, valamennyiüknél életmentő beavatkozást kellett végezni - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál közlése szerint az eszméletlenül talált fiatalok esetében felmerült a kábítószer-túladagolás lehetősége. Mindegyik fiatalt intubálni kellett, hármójukat pedig mesterségesen kellett lélegeztetni – tette hozzá.

Itt buliztak az éjjel (Fotó: MTI)

Itt buliztak az éjjel (Fotó: MTI)

A helyszínre mentőhelikoptereket és mentőautókat is irányítottak, a fiatalokat Kalocsára, Kiskunhalasra és Budapestre viszik kórházba.

Talán a ketamin

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint, egy 19 éves békési, egy 36 éves szegedi, egy 24 éves kisteleki és egy 29 éves cikói fiatal lett rosszul, rossz minőségű vagy túladagolt kábítószer fogyasztása miatt. Az ötödik fiatal személyazonosságát nem sikerült eddig megállapítani.

“A kábítószer feltételezhetően folyékony ketamin volt” – tette hozzá a szóvivő, aki beszámolt arról is, hogy két fiatalt mentőhelikopterrel Budapestre szállítottak.

Vizsgálódnak

A rendőrség az ügyben eljárást indított, amelynek során vizsgálják, hogy van-e összefüggés az elmúlt napok budapesti és miskolci, kábítószer-fogyasztás miatt bekövetkezett halálozások és a keceli diszkóban történt eset között.

A szóvivő elmondta, hogy a diszkókat a rendőrség szúrópróbaszerűen ellenőrzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik