Belföld

Kistelepülések közbiztonságát javítaná Gyurcsány

A miniszterelnök felkérte az igazságügyi tárca vezetőjét, készítsen javaslatot arra, hogyan lehet fokozni a rendőri jelenlétet a kistelepüléseken a közbiztonság javítása érdekében -közöltel Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Hozzátette, a javaslat várhatóan még e hónapban elkészül és Gyurcsány Ferenc asztalára kerül. Az MTI kérdésére, miszerint a döntésnek van-e köze az elmúlt hetek Molotov koktélos és ehhez hasonló támadásaihoz, a kormányszóvivő igennel válaszolt.

Péntekre virradóra a Nyírbátorhoz közeli Piricsén ismeretlen tettesek több Molotov koktélt dobtak két lakóépületre, amelyben többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. Egy nő a lábán súlyosan megsérült egy lövéstől, amikor kilépett az utcára. A szabolcsi rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Július 21-én Galgagyörkön, a Rákóczi utca három lakására kevéssel éjfél után lőttek rá. Az utcán több töltényhüvelyt is találtak a rendőrök. A támadás során személyi sérülés nem történt, az ügyben emberölés kísérlete miatt indult nyomozás.

Pátkán június 3-ára virradóra, romák lakta házak ellen hajtottak végre Molotov koktélos támadást. Senki nem sérült meg, de a támadókkal kialakult dulakodás során megsérült egy férfi. A támadásban egy szobában – ahol gyermekek aludtak – égési kár keletkezett. A gyújtogatás gyanúsítottjait – három helybeli polgárőrt – elfogták, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik