Belföld

Elszabadult egy busz a Moszkva téren – olvasóink fotóival

A vezető nélkül álló 156-os busz eddig ismeretlen körülmények között nekifutott az utasvárónak. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Elszabadult egy busz pénteken reggel a budapesti Moszkva téren. Az autóbusz – orral a menetiránnyal szemben – teljes terjedelmében a járdán áll, mellette egy kidöntött villanyoszlop fekszik, az utasváró pedig az oldalára borulva a közeli gyorsétterem bejáratánál állt meg.

Nézze meg az Fn Tudósító (ParkInZone) felvételeit!

Nézze meg az FN Tudósító (ParkInZone) felvételeit!


Egy sérült

A busz eleje a jobb oldalán betört, és megsérült a közeli órásbolt tetőszerkezete is. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az autóbuszról már leszállt minden utas és a vezető is, a jármű azután szabadult el. A sofőr szaladt az elszabadult busz után, amelyen nem volt senki. A járművet valószínűleg a villanyoszlop állította meg. A helyszínre több rendőrautó érkezett.

Nem fogott a fék?

A balesetben az egyetlen sérülést a szétrepülő üvegszilánkok okozták – közölte Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Tájékoztatása szerint a buszvezető azt mondta: az eset előtt leállította a jármű motorját és behúzta a féket.

Nézze meg az FN Tudósító (orsettina) helyszínen készült fotóit!

Nézze meg az FN Tudósító (orsettina) képeit!


Szilágyi Károly, a BKV szóvivője annyit mondott: vizsgálják az ügyet. Arra nem tudott válaszolni, hogy ez a jármű is fennakadt-e a Nemzeti Közlekedési Hatóság hét elején végzett szúrópróbaszerű vizsgálatán, amelynek eredményeként azt állapították meg: 31 buszból 11-nél nem volt megfelelő a fékhatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik