Belföld

Lefékezték a tolvajtempót Debrecenben

Sorozatban loptak el nagy értékű terepjárókat azok az elkövetők, akiket a debreceni rendőrök fogtak el - közölte Sóvágó Sándor rendőr alezredes, városi rendőrkapitány.

A gyanúsítottak ez év február és április között három alkalommal loptak el luxusterepjárókat gyakorlatilag ugyanarról a helyről: a debreceni nagyerdei fürdő környékéről – tette hozzá.

Tájékoztatása szerint minden esetben ugyanazt a módszert alkalmazták: a fürdőben az öltözőszekrény erőszakos felnyitásával elvitték a gépkocsi kulcsát – egy esetben még 460 ezer forint készpénzt is -, majd elvitték a Mercedes és BMW típusú terepjárókat.

Ugyanaz a kör

A nyomozást nagyban segítette a fürdő biztonsági kamerái által készített felvételeknek igazságügyi grafikus szakértővel történt megvizsgáltatása, ugyanis kiderült: az elkövetői kör ugyanaz – tette hozzá a rendőri vezető.

Két elkövetőt kommandósok fogtak el, mert olyan információja volt a rendőrségnek, hogy fegyverrel rendelkeznek. A harmadik ember önként jelentkezett a többiek elfogása után, a negyediket pedig – aki épp nyaralásból érkezett haza – a hét elején a debreceni repülőtéren vették őrizetbe. Egy társukat még keresi a rendőrség.

A bíróság három elkövetőt előzetes letartóztatásba helyezett, egy férfival szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Felkészültek voltak

Sóvágó Sándor elmondta azt is, hogy a házkutatások során autókkal kapcsolatos adásvételi szerződések, bélyegző, forgalmi engedély, autóindítókulcsok, autórádiók, szétbontott autó, német forgalmi engedélyek kerültek elő.

Kiderült az is, hogy az egyik nagy értékű BMW-t időközben a tulajdonosa egy debreceni személy segítségével, mindeddig ismeretlenektől visszavásárolta, így az a birtokába visszakerült.

A rendőrség – mint az a tájékoztatón elhangzott – “alappal feltételezi”, hogy az elfogottak, illetve ismeretlen társaik az egész ország területére kiterjedően folytatták tevékenységüket, s az elkövetéssel okozott kár értéke elérheti a 120 millió forintot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik