Belföld

Helmeczy önként ment az ügyészségre

Ártatlansága alátámasztására bizonyítékokat adott át az ügyészségnek csütörtökön Helmeczy László; erről az ügyvéd tájékoztatta az MTI-t, hogy cáfolja azokat a sajtóhíreket, miszerint kihallgatták volna őt.

Az ügyvéd hangsúlyozta: azért kereste fel önként a Budapesti Nyomozó Ügyészséget csütörtökön, mert át akarta adni a “Hír TV által kreált drogügylettel kapcsolatos bizonyítékait”. Mint fogalmazott, tartott attól, hogy ezekkel a bizonyítékokkal “valami történik” és ezért azokat biztonságba akarta helyezni.

A bizonyítékokat az ügyészség átvette, azokról jegyzőkönyv készült – mondta az ügyvéd, aki a mobiltelefonját és annak adatkártyáját egy zárt borítékban adta le az ügyészségen, mert állítása szerint “így érzi biztonságban magát”.

Helmeczy László az MTI kérdésére – miszerint továbbra sem tisztázott hol és mikor tettek bejelentést a Hír TV ellen – azt mondta: az ügyfele tette a bejelentést. Az ügyfél személyéről az ügyvéd nem nyilatkozott, és arra a kérdésre, hogy ebben az ügyben hány ügyfelet képviselt, arra hivatkozva nem válaszolt, hogy ez is az ügyvédi titok körébe tartozik.

Arra a kérdésre, hogy a Hír TV ellen ő maga kíván-e feljelentést tenni, azt mondta: hamis vád, illetve rágalmazás miatt igen, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hamis vád bűncselekménye hivatalból üldözendő bűncselekmény. Kitért arra is, hogy jelentős kártérítésre tart igényt a hírcsatornával szemben.

A Fővárosi Főügyészségen azt közölték: egyelőre nem érkeztek meg az ügy iratai a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik