Belföld

Gaskó Istvánt pedofíliával akarták lejáratni

Márciusban tájékoztatták a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) debreceni irodáját, hogy pedofíliával akarják hírbe hozni és ellehetetleníteni Gaskó István, a VDSZSZ elnökét, amiről a szakszervezet bejelentést tett a rendőrségen - mondta el Barna István, a VDSZSZ ügyvivője, kelet-magyarországi területi vezető.

A VDSZSZ helyi irodáját egy magát Tibornak nevező férfi kereste meg azzal, hogy olyan információ jutott a tudomására, hogy Gaskó Istvánt le akarják járatni. Elmondta tervezett lépéseket is: elektronikus levelet küldenek Gaskó számítógépére, s miközben olvassa, olyan vírust juttatnak a gépre, amely feltölti a pedofil képeket. Az ismeretlen férfi hozzátette: van egy 11 éves lány, aki elmondja majd, hogy találkozott Gaskóval és kapcsolata volt a férfivel.

A VDSZSZ ügyvivője – mint elmondta – ekkor közölte: értesíti a rendőrséget, s kérte “Tibort”, hogy maradjon ott, amíg a rendőrség megérkezik. A férfi ezt nem vállalta, mondván ő csak egy hekker, aki az információk birtokába jutott, s eltávozott.

“Teljesen megdöbbentem a hallottakon, s munkatársaimmal megtárgyalva arra gondoltunk, hogy ez valami rossz vicc” – mondta Barna István, majd hozzátette: másnap egy számítógépes ismerőse elmondta: lehetséges mindaz, amit a vírus bejuttatásáról “Tibor” közölt.

Ekkor – szakszervezeti fejléces papíron – azonnal bejelentést tettek az ügyben a Debreceni városi Rendőrkapitányságra.
A rendőrségtől azóta semmilyen értesítés, reagálás nem érkezett a bejelentésünkre – közölte Barna István.

A Magyar Nemzet csütörtökön címoldalán közölte, hogy nem csak a Hír TV két riporterét tervezték kábítószerügybe keverni, de Gaskó István szakszervezeti vezetőt is kompromittálni akarták ismeretlenek. A szakszervezeti vezető lejáratásának részletes tervét később az érintett televízió tette közzé honlapján.

A Hír TV egy hete, augusztus elsején hozta nyilvánosságra, hogy kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. A kereskedelmi televízió állítása szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett a büntetett előéletű Baráth Miklóssal, akit Veres János pénzügyminiszter kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik