Belföld

Egyre több traktort lopnak Csongrádban

Tavaly november óta Csongrád megyéből 13 traktort, illetve munkagépet loptak el, ezek közül eddig kettőt sikerült megtalálnia a rendőrségnek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy elsősorban a jó állapotú, nagy értékű, tízmillió forintnál is értékesebb traktorokat lopják el, s egy részüket külföldön értékesítik. A kis értékű ellopott munkagépeket főleg alkatrésznek használják.

Az elkövetők jól ismerik a járműveket, mert több alkalommal szakszerűen leszerelték a tolólapátot, illetve a többi gépből üzemanyagot szívtak le azért, hogy az eltulajdonított traktort “saját lábon” vihessék el – közölte a rendőrség.

Gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok figyelmetlenségükkel megkönnyítik a tolvajok dolgát. Nem egyszer a benne felejtett indítókulccsal vittek el munkagépet, de arra is volt példa, hogy még a forgalmi engedély is a kesztyűtartóban volt.

A hatóságok azt tanácsolják a munkagépek tulajdonosainak, ha nem tudnak a gép őrzéséről folyamatosan gondoskodni, lehetőség szerint kérjék meg szomszédjukat vagy a közelben lakókat, hogy figyeljenek a jármű mozgására, és amennyiben idegen vezetné azt, haladéktalanul szóljanak a tulajdonosnak és a rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik