Belföld

Az OTP-t is bénítja a bomba

A katasztrófavédelem döntése nyomán az OTP Bank kiürítette azt a két épületét a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton, amelyekben a hitelintézet call centere működik, ezért átmenetileg csak a gépi hangú szolgáltatás vehető igénybe.

A gépi hangú szolgáltatás – egyebek mellett a bankkártyaletiltás – folyamatosan működik, az élő hangú szolgáltatás azonban átmenetileg nem, vagy csak korlátozottan érhető el.

Az OTP Banknak négy fiókja van a IX. kerületben, amelyek közül kettőt érint a világháborús bomba miatti keddi kiürítés, a Lurdy Házban lévőt és a Tinódi utcai fiókot. Ezek a bankfiókok a nap folyamán zárva vannak. A hatósági tájékoztatás szerint szerdán mind a négy bankfiók kinyithat – írták.

Eközben délután négy órára várhatóan befejeződik a kiürítés az érintett körzetben, ahol egy kéttonnás második világháborús bombát találtak. Az üzleteket bezárták, a forgalmat és a BKV járműveit elterelték. Az érintett több mint tízezer lakó közül kevesen mentek a befogadóhelyekre. A kiürült lakásokat rendőrök és polgárőrök védik. A Ferencvárosban talált bombával kapcsolatos összefoglaló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik