Belföld

Osztrák szurkolók randalíroztak Budapesten

Három osztrák szurkolót állított elő a rendőrség szombaton este a Budapest Honvéd-Sturm Graz futballmeccs előtt a magyar fővárosban, ám meghallgatásuk után elengedték őket.

A mérkőzés előtt az osztrák szurkolókat a belvárosi Vörösmarty téren magyar drukkerek támadták meg, a verekedést a rendőrök akadályozták meg azzal, hogy sorfalat álltak a két tábor közé.

A rendőrök innen két osztrákot állítottak elő; egyikük egy rendőrautót rongált meg, egy másik a sorfalat dobálta. Velük szemben a BRFK garázdaság miatt indított eljárást. A dobálás miatt egy rendőr a kezén könnyebben megsérült.

A rendezők egy grazi szurkolót tepernek le (MTI)

A rendezők egy grazi szurkolót tepernek le (MTI)

A mérkőzés előtt egy harmadik vendégszurkolót is előállítottak, mert egy pirotechnikai eszközzel a biztonsági szolgálat munkatársai elé lőtt.

Garázdaság a vétség

Az osztrák szurkolók meghallgatásuk után vasárnap reggelig valamennyien szabadon távozhattak, ám mindhármukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség – közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese.

Grazi szurkolók a rendezőket dobálják (MTI)

Grazi szurkolók a rendezőket dobálják (MTI)

A BRFK közölte azt is, hogy a mérkőzés idején osztrák szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára. Amikor a biztonsági szolgálat munkatársai a dobálókat megpróbálták a tömegből kiemelni, verekedés tört ki.

Repültek a székek

A szurkolók székeket téptek ki a helyükről, és ezzel támadtak a biztonsági emberekre. Az APA szerint a graziak mintegy 200 széket rongáltak meg.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy a verekedés során többen is megsérültek. Kilenc drukkert, köztük hét-nyolc osztrákot, akiket a helyszínen nem tudtak ellátni, a mentők kórházba szállították; ketten súlyosabban megsérültek. Többeket fejsérülés, agyrázkódás, borda-, vagy álcsonttörés miatt kellett ellátni.

A tömegverekedésnek végül a rendőrség és a biztonsági szolgálat munkatársai közös erővel vetettek véget. A verekedés során többen is megsérültek. A hazai pályán a Budapest Honvéd 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól, és osztrák gárda jutott be az UEFA Kupa selejtezőjének második fordulójába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik