Belföld

Melegfelvonulás: elfogták a rendőrökre támadókat

A rendőrök péntek reggel elfogták azt a két férfit, akik a július 5-ei melegfelvonulást követően a Városligeti fasorban rendőrökre támadtak.

A nyomozók azonosították azokat is, akik a Bajza utca és az Andrássy út sarkánál, valamint az Olof Palme sétányon rendőrautóra támadtak. Hármójukkal szemben garázdaság miatt indított eljárást a BRFK. A nyomozóknak további három személyt is sikerült azonosítaniuk azok közül, akik a Bajza utca és Andrássy út sarkán a rendőrök segítségére siető kollégákra támadtak.

A rendőrség mind a nyolc személlyel szemben feljelentést tett a Budapesti Nyomozóügyészségen hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt.

A BRFK július 7-én hozott létre egy 15 tagú nyomozócsoportot azzal a feladattal, hogy derítse fel a melegfelvonuláson jogellenes cselekményeket elkövetőket. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítottak közül négyet még közvetlenül a melegfelvonulást követően állított elő a rendőrség. A többieket a rendőrségi internetes portálon közzétett fényképek alapján sikerült azonosítaniuk a rendőröknek. Egy fiatalkorút pedig, mint csütörtöki közleményükben írták, előzetes felderítési eljárás során “csíptek fülön”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik