Belföld

Vonattal ütközött egy motoros

Életét vesztette egy osztrák motoros, aki szombaton este Jánosháza közelében személyvonattal ütközött a 8-as főutat keresztező vasúti átjáróban. Békéscsabán két gyalogost gázolt el egy motoros, ketten hunytak el.

Az osztrák férfi a motorkerékpárjával Vasvár felé közlekedett, amikor megpróbálta megelőzni a vasúti átjáró előtt a tilos jelzésnél várakozó járműveket és az éppen áthaladó személyvonat utolsó kocsijának ütközött – közölte Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A balesetben az 51 éves férfi a helyszínen meghalt, a motoron egyedül ült, a vonaton nem sérült meg senki.

Egy 31 éves csanádapácai fiatalember motorjával Békéscsaba felől Csabaszabadi felé tartott, amikor elütött két, vele azonos irányba tartó férfit. A gyalogosok láthatósági mellény nélkül haladtak a sötétben, egyikük a kerékpárját tolta – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az ütközés következtében a motoros férfi a helyszínen életét vesztette. Az egyik gyalogos, egy 42 éves békéscsabai lakos az éjszaka folyamán a kórházban halt bele sérüléseibe. A másik, egy 52 éves, szintén békéscsabai férfi 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik