Belföld

Gyerekek rongáltak meg sírokat

Négy gyerek rongálta meg a sírokat a karcagi református temetőben a közelmúltban. Tettüket, elmondásuk szerint, „heccből" követték el. A legfiatalabb tettes hatéves.

A gyerekek 18 sírról rángatták és rugdosták le a betonból, illetve márványból készült vázákat, amelyek közül több összetört. A legfiatalabb tettes hatéves, a legidősebb tizenkettő. A négytagú csapat eredetileg egy tóhoz indult fürdeni, és a temetőn áthaladva egyikük „heccből” lerúgta egy sírról a vázát. Erejüket fitogtatva a többiek is csatlakoztak hozzá, így újabb vázák kerültek a földre. A négy gyerekből hárman testvérek.

A gyerekek az életkoruk miatt nem büntethetők. A rendőrség a családvédelmi szolgálatnak jelezte az esetet, a szervezet megteszi a gyermekvédelmi intézkedéseket.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében gyakorta rongálják meg a sírokat heccből vagy a rajtuk lévő színesfém-díszítések eltulajdonítása miatt. Tavaly tavasszal Törökszentmiklóson történt egy nagy felháborodást kiváltó bűncselekmény a református temetőben. A rendőrségnek akkor is sikerült elfogni a rongálást elkövető három tizenéves fiút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik