Belföld

Terror a Markhot Ferenc Kórházban?

Az egri „kórházvédők" vezetője, Mánya Kristóf fenyegetés miatt feljelenti Fodor Péter Pált, a Markhot Ferenc Kórház stratégiai igazgatóját - ezt csütörtökön közölte Mánya Kristóf.

Új fejezetéhez érkezett a „terrorisztikus, nővéreket, orvosokat fizikailag megfélemlítő folyamat” a Heves megyei Markhot Ferenc Kórházban – fogalmazott Mánya Kristóf főorvos, a Magyar Orvosi Kamara titkára, az egri „kórházvédők” szóvivője.

Elmondása szerint a július 8-ai dolgozói értekezlet előtt az a Fodor Péter Pál fenyegette meg ujjainak eltörésével, akit másnap a kórház stratégiai igazgatójává neveztek ki.

A kórház igazgatóján keresztül ezután megüzente Fodornak, hogy ha másnap éjfélig elnézést kér a történtek miatt, elfelejti, ami történt, ellenkező esetben magánvádas bejelentéssel él – tette hozzá Mánya Kristóf, megjegyezve, hogy a bocsánatkérés nem történt meg. A „kórházvédők” szóvivője úgy fogalmazott: a„dúvad típusú kórházprivatizációs félelemkeltést meg kell állítani”.

Fodor Péter Pál stratégiai igazgató a titkárnőjén keresztül az MTI-vel annyit közölt, hogy nincs miért bocsánatot kérnie Mánya Kristóftól.

A Heves Megyei Közgyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amely alapján a következő húsz évben a HospInvest Zrt. működtetheti a Markhot Ferenc Kórházat. A döntést akkor is, azóta is sokan támadják. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetőit, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot, de civilszervezetek és a kórházi érdekképviseletek is tiltakoztak a funkcionális privatizáció ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik