Belföld

Egyre több a hamis vonatjegy

Egész Európában egyre több a hamis nemzetközi vasúti menetjegy és bérlet, az egy időszak alatt korlátlan utazásra jogosító InterRail bérletekkel élnek vissza a leggyakrabban.

Az európai vasúttársaságoknak a hamisításokból, csalásokból évente több millió eurós veszteségük származik. A MÁV-Start Zrt. foglalja le az összes hamis InterRail bérlet 40-50 százalékát (több száz darabot évente) – mondta Pákozdi Réka, a MÁV-Start Zrt. nemzetközi menetjegy-értékesítési koordinátora.

A MÁV-Start Zrt. információi szerint sok utas annak tudta nélkül jut – különféle internetes honlapokon és egyetemeken – hamis InterRail bérlethez, hogy tudatában lenne annak: hamisítványt kapott valódi jegy helyett. Az persze felkelthetné a gyanút, hogy rendkívül olcsón kínálják ezeket a bérleteket – tette hozzá a koordinátor.

Pákozdi Réka, szerint ezért is ajánlott mindenkinek, hogy a nemzetközi menetjegyeket mindig hivatalos jegykiadó helyeken váltsák meg.

A belföldi és a nemzetközi információs szolgáltatás fejlesztése céljából új ügyfélszolgálati hálózat kiépítésébe kezdett a MÁV-Start Zrt. Elsőként a Keleti pályaudvaron nyílt Ügyfélszolgálati Iroda, amelyet hamarosan újabbak követnek a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve az év végétől a nagyobb vidéki állomásokon – mondta Kovács Gábor, a MÁV-Start Zrt. utastájékoztatási koordinátora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik