Belföld

Drogos okozott tüzet a kőbányai textilgyárban

Feltehetően egy drogfogyasztó okozta azt a tüzet, amely csütörtök délelőtt keletkezett a kőbányai textilgyár udvarán; a lángokat a dolgozók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta: a X. kerületi Sibrik Miklós és Gyömrői út kereszteződésében lévő gyár raktárépülete mögött bálákban rongyokat tároltak, és itt megbújva próbálta magát „belőni” egy drogfogyasztó, ám “az anyag előkészítése” során a rongyok lángra gyulladtak.

A tűzoltók a tűz közelében megtalálták a drogfogyasztáshoz használatos fecskendőt és kanalat is – tette hozzá. A férfit a helyszín közelében elfogták. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatot végzik.

Legutóbb május 2-án egy hegesztési munkát követően keletkezett tűz a textilgyárban. A kőbányai, 4500 négyzetméteres raktár oltásán 130 tűzoltó tizenhat vízsugárral és három emelőkosaras vízágyúval dolgozott. A mentést nehezítette, hogy vízhiányos volt a terület, így a tűzoltók a rendőrség három vízágyúját és a közterület-fenntartók nyolc tartálykocsiját kérték segítségül.

A kiemelt, ötös fokozatú tűz oltása közben két tűzoltó sérült meg; egyikük füstmérgezést szenvedett, a másiknak egy elszakadt tömlő sértette meg a térdét. Egy harmadik tűzoltó a munka során fizikailag merült ki teljesen. Az épületkomplexumban több munkás is tartózkodott, de ők időben kimenekültek, így emberi életet nem kellett menteniük a tűzoltóknak.

A tüzet csak késő estére tudták megfékezni, de az utómunkálatok még két nappal később is tartottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik