Belföld

Kidobták a 4-es metró terveit

Egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőbe dobták a 4-es metró terveit; a mintegy félszáz kilogramm súlyúra becsült dokumentumokra a szomszédos Teleki polgármestere talált rá hétfőn reggel. A DBR Metrónál későbbre ígértek tájékoztatást.

“Ma reggel munkába menet a nálam lévő papírhulladékot akartam bedobni a gyűjtőbe, amikor megláttam a terveket” – erősítette meg a Somogy megyei hírportál értesülését Hári László.

Mint elmondta, később egy kollégámmal visszament a tározóhoz, mert annyira furcsállta, hogy ilyen megtörténhet. “Ha gondolja, sorolom, mi minden van a papírokon” – mondta a polgármester, és találomra, megállók szerint fel is olvasott néhány építészeti, műszaki és gépészeti adatot a szellőzőkre, a villamos- és biztonsági, valamint egyéb berendezésekre, élelmiszerraktárakra vonatkozó adatot.

Az ön kukája is hivatalos iratokat rejt? Szelektíven gyűjtik szomszédai a titkos dokumentumokat? Számoljon be róla az FN Tudósítón!

Mint arról Hári László beszámolt, a talált dokumentumok gyűjtőcíme: Budapesti 4-es metróvonal I. szakasz 07-es számú tender, a megrendelő a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóság.

“Úgy látom, itt van minden állomás tervdokumentációja, 2007. május 15-ikei dátummal ellátva” – nyugtázta végül, mintegy leltárba véve a papírokat a polgármester.

Hári László szerint mindenképpen aggasztó, hogy miként kerülhetett egy ilyen nagy horderejű, milliárdos beruházás tervdokumentációja egy hulladékgyűjtőbe. Még akkor is, ha már nem aktuális – jegyezte meg, hozzátéve: ha meg “élő”, akkor kivált, már csak biztonsági szempontból is.

A ma megtalált, feltételezhetően a 4-es metró építésével összefüggő dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki, hiszen mind a Közlekedési Társaság, mind az Igazgatóság rendelkezik Iratkezelési Szabályzattal – közölte laőpunkkal a BKV.

Az iratok feltehetően valamelyik – az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2006. december 30-án, a Közbeszerzési Értesítőben 2007. január 3-án megjelent tenderen indult – ajánlattevőtől kerülhettek a szelektív szemétgyűjtőbe – véli a közlekedési vállalat és projektigazgatósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik